Наш Ангелочек

Молитвы

Поделиться:

0

8 комментариев: Молитвы

  • Лк 13:1–9, Евангелие от Луки, зачало 71.

    Во время оно, бе учя Иисус на единем от сонмищ в субботу. И се, жена бе имущи дух недужен лет осмьнадесять, и бе сляка и не могущи восклонитися отнюд. Видев же ю Иисус, пригласи и рече ей: жено, отпущена еси от недуга твоего. И возложи на ню руце, и абие простреся и славляше Бога. Отвещав же старейшина собору, негодуя, зане в субботу изцели ю Иисус, глаголаше народу: шесть дний есть, в няже достоит делати, в тыя убо приходяще целитеся, а не в день субботный. Отвеща же убо ему Господь и рече: лицемере, кождо вас в субботу не отрешает ли своего вола или осла от яслий, и вед напаяет? Сию же дщерь Авраамлю сущу, юже связа сатана, се, осмоенадесяте лето, не достояше ли разрешитися ей от юзы сея в день субботный? И сия Ему глаголющу, стыдяхуся вси противляющиися Ему, и вси людие радовахуся о всех славных бывающих от Него.

  • Молитва об исцелении ребёнка:

    Владыко, Вседержителю, святый Царю, наказуяй и не умерщвляяй, утверждаяй низпадающия и возводяй низверженныя, телесныя человеков скорби исправляяй, молимся Тебе, Боже наш, рабу Твою Анастасию немощствующу посети милостию Твоею, прости нам всякое согрешение вольное и невольное. Ей, Господи, врачебную Твою силу с небесе низпосли, прикоснися телеси, угаси огневицу, укроти страсть и всякую немощь таящуюся, буди врач рабы Твоея Анастасии, воздвигни ю от одра болезненнаго и от ложа озлобления целу и всесовершенну, даруй ю Церкви Твоей благоугождающу и творящу волю Твою.
    Твое бо есть, еже миловати и спасати ны, Боже наш, и Тебе славу возсылаем, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков.
    Аминь.

  • Молитва о детях:

    Спаси, Господи, и помилуй чад моих, их же дал еси мне, Алексия, Марию, Елисавету и Анастасию. Не отврати милости Своея от них из-за множества грехов наших. Огради от всяких зол и напастей, укрепи их в вере, целомудрии, воздержании и трезвении. Подаждь им всесильную помощь Свою в здравии, учёбе, работе.
    Яко подобает Тебе всякая слава, честь и поклонение со Безначальным Твоим Отцем и Всесвятым, и Благим, и Животворящим Его Духом ныне и присно, и во веки веков.
    Аминь.

  • Молитва старца протоиерея Николая Гурьянова ко мученику Григорию Новому:

    «О пророче, яко един от древних, сый един от последних, препростый, якоже пресветлое стекло для воли Христовой. Что ся умножиша стужающие ти: мнози востают на тя даже доныне. Ты же заступник еси Алексию Царевичу, славо Руси Святыя, возносяй главы наша от египетских котлов. Тобою Господь сокровищенствует нам спасение, яко на людех твоих тобою благословение Христа Бога нашего в Троице приснославимого. Аминь».

  • Молитва иная ко святому мученику Григорию:

    О, святый мучениче Григорие, Господу послуживый и Его Помазаннику Императору Николаю, его супруге и чадам его!
    Аще имаши дерзновение молитися за род наш, во грехах погрязший и в цареубийстве нераскаявшийся, помолись Господу Богу нашему о чадах наших, наипаче о младшей дочери Анастасии, в расслаблении пребывающей и искривление имеющей. Да подаст молитвами твоими Всемилостивый Господь Свою силу свыше, помилует и простит нас, укрепит и исцелит дочь нашу Анастасию от недугов ея.
    Яко Тому подобает всякая слава, честь и поклонение со безначальным Его Отцем и Всесвятым, и Благим, и Животворящим Его Духом ныне и присно, и во веки веков.
    Аминь.

  • Тропарь Господу, глас 4:

    Скорый в заступлении един сый, Христе, скорое свыше покажи посещение страждущей рабе Твоей, и избави от недуг и горьких болезней и воздвигни во еже пети Тя и славити непрестанно, молитвами Богородицы, едине Человеколюбче.

  • Тропарь Божией Матери, глас 4:

    К Богородице прилежно ныне притецем, грешнии и смиреннии, и припадем, в покаянии зовуще из глубины души: Владычице, помози, на ны милосердовавши, потщися, погибаем от множества прегрешений, не отврати Твоя рабы тщи, Тя бо и едину надежду имамы. (Дважды)

  • Святому новомученику и чудотворцу Григорию Новому .
    Тропарь, глас 8-й:

    Друже Царей и державной брани поборниче,/ Русскаго Царства и Царского Рода хранителю,/ миру явися и мир тя в юродстве Креста не позна,/ всякий недуг свой и злобу, и клятву на тя возложив,/ святый новомучениче и чудотворче Григорие,/ сам пострадав, тем же можеши нам помощи,/ изведи от жидовския клятвы молящия тя,/ и введи я во царския други.